Rutina de îngrijire – pași și importanță

Când vine vorba despre îngrijirea tenului este foarte important să alegem produsele potrivite pentru tenul nostru, de aceea trebuie să fim foarte atenți la ce semne ne oferă acesta. Nu trebuie să petreci ore întregi în fiecare seară sau dimineață pentru a obține o piele sănătoasă și strălucitoare, ci doar să urmezi câteva reguli de bază, care te vor ajuta să te simți mult mai bine.

Meliora înseamnă a face lucrurile mai frumoase, mai bune, acesta fiind și scopul echipei noastre, iar produsele pe care le vei găsi pe website-ul nostru sunt alese cu mare grijă, astfel încât să îți poți contura o rutină zilnică fără bătăi de cap.

STEP 1: Cleanser – demachierea și curățarea tenului

Acest pas este cel mai important dintre toate și nu trebuie ignorat, nici măcar atunci când nu ai purtat machiaj. În cazul în care demachiarea și curățarea tenului nu au fost realizate, apariția coșurilor negre nu mai este o surpriză. De aceea medicii dermatologi recomandă utilizarea unui demachiant potrivit tenului nostru și a unei soluții de curățare pentru un double cleansing.

STEP 2: Toner – loțiune tonică

După curățare se aplică o loțiune tonică. Tonerul poate ajuta la îndepărtarea impurităților și a excesului de sebum. De asemenea, poate ajuta la echilibrarea nivelului PH-ului pielii tale și la revigoarea tenului.

STEP 3: Esențe

Esențele sunt obținute cu ingrediente fermentate și au drept scop hidratarea și protejarea pielii, ingredientul lor principal fiind chiar apa. Acestea au o consistență lejeră, apoasă și ajută la hidratare și luminozitate.

STEP 4: Serurile tratament

Serurile sunt un pas important pentru lupta împotriva îmbătrânirii, acestea ajutând chiar și tonusul pielii. Serurile pot fi pe bază de ulei, hidratante, depigmentare sau care conţin cremă cu protecţie solară, insă sunt formule ce înglobează cantități mari de ingrediente concentrate ce se adresează unor probleme ale tenului, cum ar fi ridurile sau acneea.

STEP 5: Sheet Mask-urile – Masca șervețel

Măștile șervețel sunt confecționate în general din fibre nețesute, bumbac, hydrogel, bio-celuloza și sunt îmbibate în esență, având ca scop imbunătățirea aspectului pielii într-un timp foarte scurt (10-15 min). Șervețelul favorizează hidratarea pielii și tratamentul acesteia datorită faptului că menține esența pe față câteva minute bune. Acestea sunt de diferite tipuri, în funcție de nevoile tenului, iar substanțele active reușesc să pătrundă mai adânc în piele, datorită timpului mai îndelungat pe care îl petrecem cu masca de ingrijire pe intreaga suprafață a feței.

STEP 6: Eyecream – Crema pentru ochi

Crema pentru ochi este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa de îngrijire a unei femei, indiferent de vârstă. Zona ochilor este una sensibilă, iar nopțile pierdute își spun imediat cuvântul, favorizând apariția urmelor de oboseală la nivelul privirii, de aceea este foarte important să folosim o cremă pentru ochi potrivită nevoilor noastre. Cearcanele, liniile fine, ridurile si umflaturile sub ochi sunt câteva motive care ar trebui să ne facă să conștientizăm importanța unei creme pentru ochi.

STEP 7: Moisturizer – crema de hidratare

Crema de hidratare este esențială în rutina de îngrijire, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Aceasta nu este destinată numai persoanelor cu ten uscat, ci tuturor celor care își doresc o piele sănătoasă, strălucitoare și cu un aspect tânăr. Tenul mixt sau gras are nevoie, de asemenea, sa fie hidratat, însă la un nivel optim, pentru a se evita deshidratarea care nu duce decât la creșterea secreției de sebum.

STEP 8: SPF – protecția solară

Ultimul pas, dar nu cel din urmă, constă în aplicarea protecției solare, cel mai eficient mod de a preveni îmbătrânirea tenului, precum și petele pigmentare. Aceasta trebuie folosită în orice anotimp, atât timp cât tenul nostru este expus la lumina soarelui. Pielea de pe față este mult mai subțire decât pe restul corpului, ceea ce o face mai vulnerabilă la radiațiile solare.

Comentarii

COȘ DE CUMPĂRĂTURI 0