Pensule machiaj – cât de des trebuie curățate?

Alegerea corespunzătoare a unor pensule machiaj reprezintă pasul esențial pentru obținerea unui look irezistibil. Pensulele facilitează derularea cu ușurință a activităților de înfrumusețare și îngrijire a tenului. Totuși, în timp, acumulează particule de praf, grăsime și alte impurități, ceea ce poate cauza numeroase probleme precum:

 • Apariția infecțiilor și alergiilor – Pensulele de machiaj reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a altor germeni, deoarece adună celule moarte, uleiuri și alte produse de machiaj. Dacă nu le cureți, te poți confrunta cu infecții și erupții pe piele.
 • Afectarea calității produselor – Curățarea regulată ajută la menținerea pensulelor în stare bună. Dacă alegi să treci peste rutina de întreținere, vor apărea rapid urme de uzură, care vor impacta negativ eficiența produselor de machiaj.
 • Aplicarea neuniformă a machiajului – Dacă pe suprafața unor pensule machiaj s-a acumulat murdărie, nu vei reuși să te bucuri de un machiaj impecabil. Utilizarea produselor va duce la apariția petelor inestetice și a liniilor imperfecte.

Tocmai de aceea, efectuarea constantă etapelor de curățare este obligatorie. Te întrebi presupune mai exact întreg procesul și care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont?

Pași esențiali pentru curățarea unor pensule machiaj

Pensulele ar trebui curățate și dezinfectate după fiecare aplicare a machiajului. O atenție deosebită ar trebui acordată pensulelor pentru ochi, tocmai pentru că vizează o zonă sensibilă, care trebuie ferită de bacterii.

Totuși, de cele mai multe ori, din lipsă de timp, rutina de curățare este omisă, chiar dacă nu implică pași complicați.

Iată care sunt principalele activități pe care trebuie să le derulezi pentru a curăța în profunzime pensule de machiaj:

 • Umezește vârful pensulei sub apă călduță. Nu ține pensulele sub apă prea mult timp, pentru a evita deteriorarea. Ține pensula în așa fel încât apa să nu pătrundă în mâner, cu perii îndreptați în jos.
 • Aplică un pic de săpun antibacterian sau o soluție de curățare specială. Folosește o variantă care poate elimina chiar și cele mai profunde urme de murdărie și masează ușor pensula.
 • Mai apoi, clătește bine sub apă călduță până când sunt eliminate toate reziduurile acumulate în timp. Îndepărtează excesul de apă cu un prosop curat și apoi modelează ușor părul pensulei pentru a-l aduce la forma inițială.
 • Așază pensula pe o suprafață plană și las-o să se usuce complet în mod natural. Evită să folosești un uscător de păr sau alte surse de căldură.

Cum alegi pensula de machiaj potrivită nevoilor tale?

Pentru a putea avea parte de machiajul mult dorit, dar și a derula cu ușurință procesul de curățare, va trebui să alegi pensula adecvată.

Trebuie să iei în calcul atât nevoile tale, cât și caracteristicile variantelor ingenioase disponibile pe piață.Pensula Kabuki se numără printre cele mai apreciate opțiuni de realizare a rutinii de înfrumusețare tocmai pentru că:

 • Este foarte densă, ceea ce ajută la aplicarea rapidă a fondului de ten, indiferent că are o structură lichidă sau pudrată.
 • Asigură un rezultat natural, fără urme inestetice.
 • Are un aspect compact, ușor de utilizat.
 • Este confecționată din fibre sintetice premium, ceea ce oferă senzații plăcute la atingere.
 • Permite aplicarea fondului de ten în aproximativ 30 de secunde.

În plus, poate fi curățată rapid, ceea ce îți va permite să te bucuri de un machiaj complet, fără prea multe eforturi.

Alege pensule machiaj potrivite și aplică în mod corect etapele de curățare!

Comentarii

COȘ DE CUMPĂRĂTURI 0